Om mig och hundarna

OM MIG

Martha Landin heter jag och är uppvuxen i Norrlands inland och blev direkt från start introducerad för hundar då min pappa var en hängiven jakthundsägare. När jag hade tagit studenten var det äntligen dags att få skaffa min första egna hund, tollaren Blistra. Valet av ras var enkelt och sedan dess har det alltid funnits en tollare vid min sida. Jag har även förmånen att få föda upp tre kullar med just tollare under kennelnamnet Fagerlands Röda. 


Jag har under många år tävlat högsta klass i lydnad och har haft glädjen att vara med i SBK’s Talangtrupp med min tollare Idefix, vi deltog även på Lydnads SM 2014. Idag bor Idefix uppe Norrland och tävlas som en glad pensionär i agility och rallylydnad. Förutom tävlingslydnad har jag även tävlat i både IPO/BSL III, elitklass spår samt rapport med mina dåvarande mallar.


Jag är nationell- och internationell lydnadsdomare och sitter även med i UG-lydnad under SBK. Under åren har jag haft äran att döma två lydnads-SM, nordiska mästerskapen och VM för Belgiska vallhundar. Sedan januari 2019 är jag även landslagsledare för svenska lydnadslandslaget och fick vara med och uppleva när Sverige tog både lagguld, individuellt guld och brons 2019. VM 2021 tog Sverige både lagsilver och indviduellt silver och på årets VM tog vi återigen lagguld men också ett indviduellt silver. 


2015 bestämde jag mig för att bli egen företagare och satsa på kursverksamhet, något jag inte har ångrat en sekund. Kurserna hålls utanför Hässleholm, under sommarhalvåret är vi utomhus och under vintern är vi istället i ridhus. Förutom att vara instruktör jobbar jag även som hundlärare på Realgymnasiet Helsingborg så det är fantastiskt mycket hund på schemat för min del. 


MINA HUNDAR

BRÅDIS


Brådis är 4år och av rasen laekenois, den strävhåriga och relativt ovanliga varianten av belgisk vallhund! Tanken var att hon skulle bli en renodlad agilityhund men pga en skada som liten blev det ändrade planer. Som tur är ÄLSKAR verkligen Brådis lydnad med allt vad det innebär och siktar mot att kvala in till VM för belgiska vallhundar i framtiden men just nu tävlar hon klass 2.


Brådis är fortfarande lite av en bångstyrig praktikant på kurserna men övning ger färdighet så hon gästspelar ofta.


ALAN


Alan är en border collie på 7år och hans största passion i livet är får med allt vad det innebär. Förutom att han är godkänd vallhund tävlar han i  Lydnadsklass 3 och han kan även titulera sig Svensk Lydnadschampion. När han inte är i fårhagen eller på lydnadsplanen tycker Alan att de är galet häftigt att springa fort och långt, något som hans fyrbenta vänner mer än gärna hänger med på.


Alan brukar vara min flitiga kollega på flera av kurserna där han gärna visar sina färdigheter.

Gun